Noordgouwe

Donkereweg 52a

€399.000 k.k.

Beleef deze woning
Drs. Ineke Mol
Heeft u interesse? Dan ben ik uw makelaar
Home > Aanbod > Woningaanbod > Donkereweg 52a, Noordgouwe

Omschrijving

Wij mogen u aanbieden een van de mooiste bouwkavel van Schouwen Duiveland! Landelijk gelegen in Schuddebeurs met zicht over de omliggende landerijen en de contouren van Zierikzee.

Deze toplocatie is gelegen aan de Donkereweg en momenteel in gebruik als weiland en landbouwgronden. Het totaal te verkopen perceel heeft een oppervlakte van circa 15.000 m2. Mochten er andere wensen zijn qua oppervlakte dan vernemen wij dit uiteraard graag. Het perceel bevindt zich in een zeer "groene" en landelijke woonomgeving. We kunnen met recht spreken van een zeer bijzondere bouwkavel die tevens beschikt over ruime bebouwingsmogelijkheden met een te bouwen bouwblok van 450 m2! Een gerenommeerde architect heeft hiervoor reeds een ontwerp voor een magnifiek landgoed gemaakt. Wijzigingen zijn hierin nog mogelijk.

Binnen de huidige vergunning met bouwmogelijkheden zijn de volgende hoofdlijnen opgenomen:

- Er mag één woning worden gerealiseerd al dan niet met extra eenheid ten behoeve van (mantel)zorg.
- De afstand vanaf Donkereweg tot de voorgevellijn bedraagt 40 meter.
- Het maximaal te bebouwen oppervlakte is 450 m2, ruim voldoende dus.
- Afstand van de bebouwing tot aan buurperceel minimaal 78 meter.
- Linkerzijde geen directe buren.
- Het kavel heeft een breedte van circa 160 meter! Het kavel heeft een gemiddelde diepte van circa 90 meter.
- De achtertuin is gesitueerd op het westen.

Schuddebeurs:

Net even buiten Zierikzee ligt het plaatsje Schuddebeurs. Schuddebeurs heeft haar naam te danken aan de, in vermoedelijk 1650 gebouwde, herberg die "Nieu-Schoddeborse" werd genoemd. Schuddebeurs bleek een uitstekende locatie te zijn voor de bouw van buitenplaatsen. Zierikzeese regenten konden zich zo terugtrekken van het drukke leven in de stad. Enkele vinden hun oorsprong in de 17e eeuw, zoals "Mon Plaisir". Tegenwoordig is Schuddebeurs nog steeds de plek voor mensen die willen genieten van de rust en natuur maar zich niet afgesloten willen voelen van de buitenwereld en in de nabijheid van een monumentenstad Zierikzee. “De Dikke Toren” van Zierikzee is goed zichtbaar vanaf het perceel.

In Schuddebeurs is alle ruimte, vrijheid en privacy te vinden die een mens nodig heeft en het is bekend om zijn groene karakter. Het ligt op enkele minuten afstand van Zierikzee. Ook ligt het centraal t.o.v. steden Rotterdam (45 autominuten), Breda, Antwerpen en Gent. Allerlei voorzieningen in directe omgeving zoals restaurant, tennisbaan, golfbaan e.d. Wie landelijk wilt wonen, moet zeker deze plek in Schuddebeurs overwegen.

Kenmerken

Bouwvorm
Bestaande bouw
Perceelopp.
15000 m²
Voortuin
Nee
Achtertuin
Nee
Aanvaarding
In overleg


de omgeving van de woning

5 min. loopafstand
5 min. fietsafstand

Donkereweg 52a, Noordgouwe

Donkereweg 52a
4317MN Noordgouwe
Bekijken

Voorzieningen

Scholen

OV

Aanbod

Buurtinformatie

NoordgouweAantal huishoudens 160 / Inwoners 330

Noordgouwe is een van de jongste dorpen op Schouwen-Duiveland. Het dorpje telt ongeveer 750 inwoners. Met haar schilderachtige kleine huisjes en het karakteristieke dorpsplein is Noordgouwe aangewezen als een van de beschermde dorpsgezichten van de provincie Zeeland.

Tot 1961 was Noordgouwe een zelfstandige gemeente, waar ook Schuddebeurs onder viel. Daarna vormde het tot aan de gemeentelijke herindeling van 1997 een onderdeel van de gemeente Brouwershaven.

Noordgouwe heeft, ondanks alles, veel te bieden. Het is een van de mooiste kerkdorpjes van Schouwen-Duiveland. Niet alleen de ring is hiervan de oorzaak. Ook de ruime opbouw van Noordgouwe speelt een belangrijke rol. Vanwege de vele bomen vormt het dorp, samen met Schuddebeurs een oase in een weids landschap. Ronddolend door het dorp is er veel moois te ontdekken. Natuurlijk de monumentale bebouwing rond de ring waar zich een oorspronkelijke travalje bevind waar in vroegere tijd een smid de paarden besloeg. Maar er zijn meer opmerkelijke gebouwen. Noordgouwe telt maar liefst 23 rijksmonumenten.

Noordgouwe is een prachtig, beetje verstild dorpje. Er is een goed restaurant. Maar laat die stilte van Noordgouwe u er niet van weerhouden tijdens een bezoek te genieten van een van de mooiste ringdorpen van Zeeland.

In de onmiddellijke omgeving bevinden zich een aantal goede campings. In Noordgouwe is een klein hotel en er zijn twee B&B’s. Het dorpje is een echte vakantie aanrader, maar ook een geweldige plaats om u te vestigen.

Leeftijdsopbouw

Noordgouwe Landelijk
Noordgouwe Landelijk

Samenstelling huishoudens

Eenpersoons 38% 38%
Zonder kinderen 38% 29%
Met kinderen 24% 33%

Woningen te koop of huur

Koop 68% 56%
Huur 32% 44%