Transparant en inzichtelijk

Home > Aanbod > NVM Online bieden

 

NVM Online Bieden zorgt voor een transparant biedproces waarbij de verkoper bepaalt of jouw bod interessant is om de koop te sluiten.   
                                                                     
Waarom kopen via NVM Online Bieden?

Woningen worden tegenwoordig vaak verkocht via een inschrijving. Veel mensen vinden dat niet fijn. Het is moeilijk om te bepalen hoe hoog jouw bod moet zijn. Maar ook welke voorbehouden je kunt bedingen, bijvoorbeeld ten aanzien van de financiering of de bouwkundige keuring. En vaak ontbreekt de transparantie: wordt mijn bieding niet gebruikt in de onderhandeling met een ander? Om al die redenen is NVM Online Bieden een fijne tool die jou helpt met de aankoop van jouw nieuwe woning.

 Meld je aan als bieder!

https://nvmonlinebieden.nvm.nl/Identity/Account/Register?returnUrl=%2F

Via bovenstaande link maakt u een account aan. Bel/mail naar ons kantoor dat u zich heeft aangemeld als bieder en wij accepteren uw inschrijving.

 Hoe plaats je een bod?

Als je een bod via NVM Online Bieden wilt plaatsen dient jouw bod aan het volgende te voldoen: de prijs, of je een financieringsvoorbehoud maakt, of je een bouwkundige keuring wilt en wanneer je de woning geleverd wilt krijgen.

 Zodra iemand anders een bod doet zie je dat en kun je bepalen of je een hoger bod wilt doen. Als jouw bod uiteindelijk het hoogst is, krijg je binnen 2 werkdagen te horen of de verkoper jouw bod ook daadwerkelijk het meest aantrekkelijk vindt. Dat hangt niet alleen af van de prijs, maar ook van de andere voorwaarden die je stelt. Is jouw voorstel het meest aantrekkelijk voor de verkoper, dan wordt een afspraak gemaakt om de koopakte te ondertekenen.

 Wil je een bod uitbrengen?

Via   bovenstaande link  kun je een account kunt zodat je daarna gelijk kunt starten met het bieden. Je moet in het biedproces rekening houden met een paar belangrijke dingen:

• Je kan zoveel biedingen uitbrengen als je zelf wilt. Het is alleen niet mogelijk om je eigen bod te overbieden, wel kun je de ontbindende voorwaarden wijzigen;

• Het is mogelijk een autobod (automatisch bod) te plaatsen. Door het instellen van een autobod  verhoogt het NVM Online Bieden systeem, indien nodig, automatisch jouw bod (rekening houdend met de minimale biedstap) zodat je weer de hoogste bieder bent. Op deze manier hoef je niet steeds handmatig een nieuw bod uit te brengen maar kun je jouw maximumbedrag eenvoudig instellen als autobod. Alleen als iemand een hoger bod doet dan jouw autobod, ben je niet meer de hoogste bieder. Je maximum autobod is niet zichtbaar voor anderen, ook niet voor de verkopend makelaar;

• Let op: wordt er in de laatste minuut nog geboden? Dan wordt de deadline met 2 minuten verlengd. Maar wacht niet te lang, afhankelijk van je internetverbinding kan je bieding wat langer duren dan je soms verwacht. Het zou jammer zijn als je te laat bent met het uitbrengen van je bieding;

• Als het spannend wordt in de laatste minuten, dan is het soms goed om handmatig de pagina te verversen. Je weet dan zeker dat je niks mist. Niet elke internetverbinding is namelijk even snel.

 Van wie is NVM Online Bieden? 

NVM Online Bieden is eigendom van NVM Holding.

NVM Holding heeft deze tool speciaal ontwikkeld voor NVM-makelaars.

 Moet ik alles alleen doen of kan ik mijn aankoopmakelaar ook inzetten als ik gebruik maak van NVM Online Bieden?

Dat bepaal je zelf. Je kunt bieden en jouw aankoopmakelaar bij het biedproces betrekken, of je kunt zelf alles doen. Als je niet heel regelmatig een woning koopt of er niet heel veel verstand van hebt, dan is het verstandig om een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen om je bij het aankoopproces van jouw woning te begeleiden.

 Wat kost het als ik een bod doe op NVM Online Bieden?

Voor de bieders is het gebruik van NVM Online Bieden gratis.

Uitlegvideo NVM Online Bieden:
https://www.youtube.com/watch?v=vpweJ9h-wMY