SchuddebeursDonkereweg 52 a

Vraagprijs € 465.000 k.k.
Donkereweg 52 a Schuddebeurs

Kenmerken

Type
Bouwgrond
Bouwvorm
Nieuwbouw
Bouwjaar
0
Grondopp.
15000 m2
Soort grond
Eigen grond
Tuin ligging
Zuidwesten
Aanvaarding
Direct

Wij mogen u aanbieden een van de mooiste bouwkavel van Schouwen Duiveland! Landelijk gelegen in Schuddebeurs met zicht over de omliggende landerijen en de contouren van Zierikzee.

Deze toplocatie is gelegen aan de Donkereweg en momenteel in gebruik als weiland en landbouwgronden. Het totaal te verkopen perceel heeft een oppervlakte van circa 15.000 m2. Mochten er andere wensen zijn qua oppervlakte dan vernemen wij dit uiteraard graag. Het perceel bevindt zich in een zeer "groene" en landelijke woonomgeving. We kunnen met recht spreken van een zeer bijzondere bouwkavel die tevens beschikt over ruime bebouwingsmogelijkheden met een te bouwen bouwblok van 450 m2! Een gerenommeerde architect heeft hiervoor reeds een ontwerp voor een magnifiek landgoed gemaakt. Wijzigingen zijn hierin nog mogelijk.

 

Indeling

Binnen de huidige vergunning met bouwmogelijkheden zijn de volgende hoofdlijnen opgenomen:

- Er mag één woning worden gerealiseerd al dan niet met extra eenheid ten behoeve van (mantel)zorg.
- De afstand vanaf Donkereweg tot de voorgevellijn bedraagt 40 meter.
- Het maximaal te bebouwen oppervlakte is 450 m2, ruim voldoende dus.
- Afstand van de bebouwing tot aan buurperceel minimaal 78 meter.
- Linkerzijde geen directe buren.
- Het kavel heeft een breedte van circa 160 meter! Het kavel heeft een gemiddelde diepte van circa 90 meter.
- De achtertuin is gesitueerd op het westen.

Schuddebeurs:

Net even buiten Zierikzee ligt het plaatsje Schuddebeurs. Schuddebeurs heeft haar naam te danken aan de, in vermoedelijk 1650 gebouwde, herberg die "Nieu-Schoddeborse" werd genoemd. Schuddebeurs bleek een uitstekende locatie te zijn voor de bouw van buitenplaatsen. Zierikzeese regenten konden zich zo terugtrekken van het drukke leven in de stad. Enkele vinden hun oorsprong in de 17e eeuw, zoals "Mon Plaisir". Tegenwoordig is Schuddebeurs nog steeds de plek voor mensen die willen genieten van de rust en natuur maar zich niet afgesloten willen voelen van de buitenwereld en in de nabijheid van een monumentenstad Zierikzee. “De Dikke Toren” van Zierikzee is goed zichtbaar vanaf het perceel.

In Schuddebeurs is alle ruimte, vrijheid en privacy te vinden die een mens nodig heeft en het is bekend om zijn groene karakter. Het ligt op enkele minuten afstand van Zierikzee. Ook ligt het centraal t.o.v. steden Rotterdam (45 autominuten), Breda, Antwerpen en Gent. Allerlei voorzieningen in directe omgeving zoals restaurant, tennisbaan, golfbaan e.d. Wie landelijk wilt wonen, moet zeker deze plek in Schuddebeurs overwegen.

tie.

Locatie

5 minuten loopafstand
5 minuten fietsafstand

Voorzieningen

Scholen

Openbaar vervoer

Aanbod

Buurtinformatie

Schuddebeurs

Aantal huishoudens 160 / Inwoners 375

De buurtschap Schuddebeurs ligt NO van Zierikzee, Z van Noordgouwe. Landschappelijk bijzonder is dat Schuddebeurs een bosrijke oase is in een verder weids en open landschap. Schuddebeurs dankt zijn ontstaan waarschijnlijk aan de zandgrond in dit gebied. Weinig geschikt voor de landbouw, maar des te meer voor de bosbouw. Mede daardoor werd Schuddebeurs voornamelijk de buitenplaats van Zierikzee.

De Zierikzeese regenten stichtten hier in de 17e en 18e eeuw hun ‘landsteden’, waarvan er een twintigtal waren tussen Schuddebeurs en Noordgouwe. Vijf van de buitenplaatsen zijn bewaard gebleven, waaronder Mon Plaisir, Bleykzigt en Heesterlust. De buitenplaatsen liggen in een bosrijke omgeving. 

Leeftijdsopbouw (%) Schuddebeurs tov. Landelijk

Samenstelling Huishoudens (%) Schuddebeurs tov. Landelijk

Eenpersoons
17
36
Zonder kinderen
55
55
Met kinderen
28
28

Woningen Koop of Huur (%) in Schuddebeurs

86% koop
14% huur

Streetview