ZierikzeeSint Domusstraat 81

Vraagprijs € 395.000 k.k.
Sint Domusstraat 81 Zierikzee

Kenmerken

Type
Woon-/werkpand
Bouwvorm
Bestaande bouw
Wijk
Centrum
Bouwjaar
1954
Kamers
6
Slaapkamers
4
Woonopp.
208 m2
Grondopp.
305 m2
Inhoud
1200 m3
Soort grond
Eigen grond
Voortuin
Nee
Achtertuin
Ja
Tuin ligging
Oosten
Aanvaarding
In overleg

In de plaats Zierikzee, bieden wij te koop aan dit monumentale woonwerkpand met tuin, groot zonnig dakterras en aparte berging. Het pand is gelegen in het historische centrum van dit levendige toeristenstadje. Het object heeft de bestemming ‘wonen’, maar leent zich gezien de huidige indeling uitstekend voor gebruik als woonruimte in combinatie met werken of een B&B. Dit pand is met veel liefde en vakmanschap gerestaureerd in de jaren ´90 en sindsdien keurig onderhouden  Het werk. cq opslag gedeelte is gesitueerd op de begane grond (maar liefst 190 m2)  Het woongedeelte is thans volledig op de eerste verdieping (208 m2). Tevens beschikt het woongedeelte over een ruim dakterras van ca 29 m2, te betreden vanuit de woonkamer, met een ligging op het zuiden en staat garant voor genieten van de vele zonuren die Schouwen-Duiveland te bieden heeft. Kortom een unieke pand met ruime mogelijkheden!

Indeling

Het pand beschikt over 2 aparte ingangen aan de voorzijde. Ingang 1 geeft toegang tot de werkruimte op de begane grond en ingang 2 geeft toegang tot de bovenwoning.

Werk c.q. opslaggedeelte:

Deze ruimte is groot totaal ca 190 m2, bevindt zicht op de begane grond en is thans onderverdeeld in 6 werkunits, een pantry en 2 toiletten. De ruimte is naar eigen wens in te delen.

Bovenwoning:
Entree op de begane grond met ruime trapopgang. U kunt vanuit de hal ook  direct naar het praktijkgedeelte op de begane grond.
Op de 1e verdieping is een ruime hal welke toegang biedt tot de Master bedroom, de keuken,  de eetkamer, de woonkamer,  het dakterras, de badkamer, de bijkeuken en 3 overige slaapkamers.

De Master bedroom bevindt zich aan de voorzijde en is groot ca. 19 m2
De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur . Via de keuken en de hal  is de eetkamer  te bereiken. De eetkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning en biedt uitzicht op de St Domusstraat ). Grootte ca. 5 m x 3,80.
De woonkamer bevindt zich in het midden van het pand en is groot  ca 31 m2.  Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot het dakterras van 30 m2 welke een gunstige zonligging heeft.
Aansluitend aan de woonkamer bevindt zich de bijkeuken en de badkamer welke is uitgevoerd in lichte kleurstelling en is v.v. een ligbad, 2e toilet,  douche en dubbele wastafelmeubel.

Voorts nog 3 slaapkamers op deze verdieping.
De afmetingen hiervan zijn circa:
Slaapkamer 1: 3,70 x 5,08
Slaapkamer 2: 3.70 x 5,08
Slaapkamer 3: 4,72 x 3,90

Dit pand is ook als deeltijd woning te gebruiken. Dit houdt in dat de woning als tweede woning gebruikt mag worden voor eigen gebruik. Commerciële verhuur is niet toegestaan.
Op loopafstand van de Sint Domusstraat bevindt de Nieuw Haven met terrasjes en restaurantjes. Daarnaast bent u in twee minuten lopen op het Havenpark, het hart van Zierikzee, met omliggend het winkelhart van de binnenstad.

Algemeen:
- Monumentaal pand
- 4 slaapkamers
- Bouwjaar omstreeks 1954, geheel verbouwd eind jaren 90.
- Woonoppervlakte ca 210 m2
- Praktijkgedeelte ca 170 m2
- Zonnig dakterras van ca 30m2
- Verwarming door middel van CV
- Inhoud ca 1200 m3
- Perceelsoppervlakte: 305 m2
- Bestemming Wonen

Locatie

5 minuten loopafstand
5 minuten fietsafstand

Voorzieningen

Scholen

Openbaar vervoer

Aanbod

Buurtinformatie

Zierikzee - Binnen de vesten

Aantal huishoudens 1785 / Inwoners 3445

Een derde deel van de bevolking van schouwen-Duiveland woont in zierikzee. Dat maakt het tot de grootste kern (en het schitterende centrum) van de gemeente. Er wonen rond circa 11.000 mensen in Zierikzee en is in sociaal, economisch en ruimtelijk opzicht een groeikern. De bevolkingsopbouw naar leeftijd is per stadswijk verschillend. Zierikzee is een monumentale stad en staat hoog genoteerd in de nationale monumenten top 10. De cultuurhistorische waarde van de stad is groot. 

Leeftijdsopbouw (%) Zierikzee - Binnen de vesten tov. Landelijk

Samenstelling Huishoudens (%) Zierikzee - Binnen de vesten tov. Landelijk

Eenpersoons
45
36
Zonder kinderen
31
31
Met kinderen
23
23

Woningen Koop of Huur (%) in Zierikzee - Binnen de vesten

58% koop
41% huur

360° view

Streetview